Om Emmpatus Åkvarn

Emmpatus Åkvarn arbetar för att främja demokratiska rörelser och ideella föreningar genom att bland annat skicka materialbistånd till andra Emmausgrupper världen över. På så sätt stärker vi deras strävan att arbeta för ett hållbart och solidariskt samhälle.

Emmpatus Åkvarn arbetar även för att främja och ge en andra chans till de människor som under lång tid har befunnit sig utanför samhället av olika anledningar.

Vi samlar in kläder, skor, textilier, väskor, accessoarer och liknande i våra insamlingskärl som är placerade runt om i södra Sverige. Vi samlar även in husgeråd, möbler och andra prylar på ett flertal Återvinningscentraler. Insamlat material sorteras, prismärks och säljs i våra butiker och till andra butiker runt om i världen. Vi sänder dessutom insamlat material till biståndsprojekt.

Minst 75% av verksamhetens överskott går till biståndsprojekt världen över som mestadels administreras genom våra samarbetsorganisationer.

Emmpatus Åkvarns Styrelse

Vald på årsmötet 2023

Christer Johansson, ordförande
Muneer Mohammed, vice ordförande
Annika Barnard, kassör
Robert Larsson, ledamot
Alma Rylander, ledamot
Mohanad Suleiman, ledamot
VAKANT, sekreterare

Emmpatus Åkvarns Föreningsdokument

Årsredovisning 2021
Årsredovisning 2022
Årsredovisning 2023

Stadgar

Systerorganisation

Emmpatus Fredriksdal är vår systerorganisation. Klicka här för att komma till deras hemsida.

90-konto

Emmpatus Åkvarn innehar ett 90-konto, vilket innebär att vi kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. För att läsa mer om vad som ingår i granskningen samt ytterligare information om insamlingskontroll, vänligen besök Svensk Insamlingskontrolls hemsida.

Kontakt

Emmpatus Åkvarn
Ask 1790
268 90 Svalövtel: 0481-63330
mail: info@emmpatusakvarn.se